GENÇ OGRETMEN
ANASAYFA
İLETİŞİM
ONLiNE DERSANE
KARİYER
EGİTİM
=> Amerika'da eğitim
=> Green Card Nedir?
=> verimli çalışma ve öğrenme teknikleri
=> alternatif eğitim dosyası
=> mba
=> au – pair’lik
=> sertifika programları
=> üniversite rehberi
=> yurt dışı burslar
=> work & travel
=> yüksek lisans
=> tezsiz yüksek lisans programları
=> Ders Disi Egzersiz Planlari
KULTUR-SANAT
HOBi
SPOR
GEZi
MUZiK
SAĞLIK
YAŞAM
TEKNOLOJi
SİNEMA
KiTAP
ALTERNATiF TIP
EGLENCE
OYUNLAR
ARŞİV
GÖRÜŞ KABİNİ
TOPLiST
DiNi YAZILAR

Ekol Hoca Din dersi Matematik Nişanlık Modelleri
au – pair’lik

au – pair’lik

Au-Pair Tanımı

Au-Pair programları, 1979 yılında Avrupa Konseyi'nin yayınladığı Au-Pair'lik statüsüne göre, başta İngiltere olmak üzere birçok ülkede Çalışma Bakanlıklarının denetimi ve kontrolünde gerçekleşen, kişinin yurt dışında bir ailenin yanında kalarak, aileye günlük ev işlerinde ve çocuk bakımında yardımcı olmasını, bu sayede cep harçlığı kazanıp, aynı zamanda dil okullarına da giderek, o ülkenin dilini en ekonomik şekilde öğrenmesini hedefleyen resmi bir sistemdir. Ayrıca uluslararası bir değişim projesi olarak, Birleşmiş Milletlerce de tanınmaktadır.

Au-Pair'lik öğrencilik değildir. Au-Pair olarak, aile ve çocuklarla iletişim kurarak, kişisel gayret göstererek, okuyarak, dinleyerek veya bir lisan kursuna giderek yabancı dilini pekiştirebilirsin. Devlet okullarında ücretsiz olarak veya aylığı yüksek olmayan kolejlerde, haftada 2 ila 6 saat arasında süren dil kursları düzenlenmektedir. Ancak zamanın müsait se, programın okul saatlerine uyuyorsa ve aile ile olan ilişkilerin de iyi ise, okula daha fazla gitme imkânın olabilir. Yabancı dilini yeterli düzeye getirdikten sonra, sertifika veya diploma programlarına ve mesleki kurslara da katılabilirsin.

Kimler Au-Pair olabilir?

Au-Pair olabilmek için: 18- 27 yaş arasında ve en az lise mezunu olmak (erkek adayların üniversite mezunu olması tercih edilir), orta derecede İngilizce'ye, medeni cesarete, kendine güvenen, çocukları seven ve sabırlı bir yapıya sahip olmak gerekir.

Au- Pair olarak yurt dışında ne kadar kalabilirim?

Au-Pair olarak yurt dışında kalma süresi 3 aydır; bu süre maksimum 2 yıla çıkabilir. Au-Pair olarak yurt dışına gidecek kişiye ülkemizde 2 yıllık vize verilmektedir. Ancak bir kişi sadece bir kez 2 yıl boyunca Au-Pair olma hakkına sahiptir.

Yurtdışında ne gibi imkanlar elde edeceğim?

Evde kendine ait bir oda,
Aile ile beraber yeme-içme,
Resmi tatil günlerinde tatil,
Sağlık sisteminden yararlanma hakkı,
Genellikle cumartesi ve pazar olmak üzere haftada 2 tam gün izin,
Haftada 4 ila 6 saat arasında dil kursuna gitme imkânı,
Sosyal yaşamını sürdürebilmen ve dil kurslarına gidebilmen için yeterli haftalık ücret.


REKLAM ALANI

Reklamı Kapat
Bugün 11 ziyaretçi (31 klik) kişi burdaydı!
=> Sen de ücretsiz bir internet sitesi kurmak ister misin? O zaman burayı tıkla! <=

Zirve100 Site ekle
Eğitim